Jászjákóhalma

2017. május 22. hétfő - 19:33:50
Felhívás mammográfiás emlőszűrésre

 

Népegészségügyi program keretében a MaMMa Zrt. közreműködésével kihelyezett mammográfiás emlőszűrésre kerül sor a

Jászberény, Jásztelek, Jászjákóhalma, Pusztamonostor és Jászfelsőszentgyörgy településeken

élő  45 65  ÉVES  HÖLGYEK RÉSZÉRE.

 

A SZŰRÉS IDEJE:       2017. június 01-23.

 

A SZŰRÉS HELYE:   Jászberény Szent Erzsébet Kórház udvara

 

Amennyiben nem tud megjelenni a behívólevélen szereplő időpontban,

új dátumot kérhet személyesen a szűrőbuszon, vagy

a 30-257 2836 telefonszámon.

 

A BEHÍVÁS személyre szóló, lakcímre kiküldött meghívó levelekkel történik, melyet a behívást megelőzően kb. 1 héttel kézbesítenek.

 

Amennyiben meghívó levelet nem kapott, de panasza van, kérjük, keresse fel háziorvosát, kérjen beutalót a Mamma Szűrőközpontba Szolnokra, mert a kihelyezett szűrőbuszon nem fogják a szűrést elvégezni.

 

 

A mammográfiás szűrővizsgálat segítségével elérhető a korai felismerés és kezelés.

 

Kérjük, hogy saját érdekében vegyen részt a szűrővizsgálaton!

 

 

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KORMÁNYHIVATAL JÁSZBERÉNYI JÁRÁSI HIVATAL NÉPEGÉSZSÉGÜGYI OSZTÁLY

2017. április 19. szerda - 16:53:42
Egyenlő Bánásmód Hatóság plakát 2017.04.
2017. április 13. csütörtök - 19:09:25
jakohalmi_polgar_2017_marcius.jpg
Jászjákóhalma község lapja

XXII. évfolyam 1. szám · 2017. március

Letölthető innen!

2017. április 10. hétfő - 17:10:27
A Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Nonprofit Zrt. tájékoztatja a lakosságot, hogy

a Húsvéti ünnepek miatt a kukás hulladékszállítást 2017.április 14-én (péntek) pénteki program szerint végezzük.

Továbbá Jászjákóhalmán a 2017. évi egyszeri alkalommal történő lomtalanítást lakástól történő szállítással 2017. május 27-én (szombaton) végezzük.

2017. április 10. hétfő - 17:01:43
A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. értesíti a Tisztelt Felhasználókat, hogy

2017.04.10. 1900órától- 2017.04.13-ig

illetve 2017.04.18.- 04.21. 0700 óráig

az egészséges ivóvíz biztosítása érdekében   

Jászjákóhalma

település ivóvízhálózatán csőhálózat mosatást végez.

A munkálatok átmeneti enyhe nyomáscsökkenéssel, vízzavarosodással járhatnak.

Abban az esetben, ha egy-egy szakasz mosatása előtt kollégáink azzal kell, hogy számoljanak, hogy az ivóvízhálózat mosatásánál a vízminőségben érzékelhető változás, esetlegesen minőségi romlás következhet be, akkor erről az adott szakasz mosatása előtt külön szórólap segítségével értesítik az adott szakasz felhasználóit.

A TRV Zrt. a Tisztelt Felhasználók megértését és szíves türelmét kéri.

2017. április 06. csütörtök - 20:29:16
Pelyvásné Dr. Támba Krisztina vagyok, és 2017. április 1-től töltöm be a Jászjákóhalmai Polgármesteri Hivatal jegyzői posztját.

Budapesten születtem, 1983-ban. Gyermekkorom Jászárokszálláson töltöttem, és 2002-ben a jászberényi Lehel Vezér Gimnáziumban érettségiztem. A jogi diplomát 2007-ben a budapesti Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog-és Államtudományi Karán szereztem.

A jogi pályát az egyetem elvégzése után Budapesten egy polgári és büntető jogi ügyekre szakosodott ügyvédi irodában kezdtem, majd rövid időn belül szintén Budapesten, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóságára nyertem felvételt. Ott hivatásos állományban, kiemelt főnyomozóként pénzügyi és gazdasági bűncselekmények vizsgálatát végeztem.

2010 tavaszán visszaköltöztem a Jászságba - jelenleg Jászberényben élek - és munkámat 2011 januárjától köztisztviselői pályán, a Jászárokszállási Polgármesteri Hivatalban folytattam, ahol végigjártam a hivatali ranglétrát. Hatósági ügyintézőként szabálysértési, birtokvédelmi, kereskedelmi és ipari igazgatási, illetve hagyatéki ügyeket intéztem, majd 5 évig a Hatósági Iroda vezetőjeként szereztem tapasztalatokat. 2012 márciusában megszereztem a jogi szakvizsgát.

Mivel különféle munkakörökben dolgoztam, úgy gondolom, sok tekintetben a gyakorlatban is tisztában vagyok azon feladatokkal, amelyeket a polgármesteri hivatal dolgozói végeznek. Munkám során jellemzően a problémamegoldásra, a megoldáskeresésre törekszem, és igyekszem a mindenkor hatályos jogszabályi keretek között megtalálni azt, ami az önkormányzatnak és az ügyfélnek is a legmegfelelőbb.

Fontosnak tartom, hogy az állampolgárok az önkormányzat munkájával, intézkedéseivel elégedettek legyenek, és az ügyfelek biztosak legyenek abban, hogy az ügyintézőtől elvárható lehető legtöbb segítséget meg fogják kapni ügyeik intézése során.

Bízom benne, hogy az eddig megszerzett szakmai tapasztalatommal, és felelősségteljes, lelkiismeretes munkavégzésemmel hozzájárulhatok Jászjákóhalma Község Önkormányzatának és Polgármesteri Hivatalának további eredményes működéséhez!

Pelyvásné Dr. Támba Krisztina

jegyző

2017. április 03. hétfő - 18:45:03
Az elmúlt napok tavaszias időjárása miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma.Az elmúlt napok tavaszias időjárása miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma. A veszélyt a száraz aljnövényzet és az avar jelenti, ami csapadékmentes időjárás esetén nagyon könnyen meggyulladhat. Sok helyen már a tavaszi kerti munkáknak is nekiláttak, elégetik a kerti zöldhulladékot.

Az időnként jelentős kárral járó tüzek megelőzhetőek, ha tisztában vagyunk a szabadtéri égetés szabályaival:

  • Belterületen csak ott szabad kerti zöldhulladékot égetni, ahol ezt az önkormányzat rendeletben engedélyezi. Ilyen esetben is csak a rendeletben meghatározott időben szabad égetni.

  • Ha az önkormányzatnak nincs a kerti zöldhulladék égetésre vonatkozó rendelete, akkor az tilos.

  • A külterületi tarlóégetést és vágott növények égetését a munkálatok előtt tíz nappal engedélyeztetni kell a helyi katasztrófavédelmi kirendeltséggel.

  • A szabadban meggyújtott tüzet soha ne hagyjuk felügyelet nélkül és minden esetben gondoskodjunk megfelelő mennyiségű oltóanyagról.

  • Mindig legyen nálunk a tűz oltására alkalmas kézi szerszám, és csak akkora tüzet gyújtsunk, amekkorát folyamatosan felügyeletünk alatt tudunk tartani.

  • Ha feltámad a szél, azonnal hagyjuk abba az égetést és oltsuk el a tüzet.


A szabályok megszegése tűzvédelmi bírsággal sújtható. Ha valaki a kertjében úgy éget zöldhulladékot, hogy azt nem engedélyezi önkormányzati rendelet, vagy nem a rendeletben meghatározott időben végzi, az 20 ezer forinttól 60 ezer forintig terjedő bírságra számíthat.
Aki engedély nélkül éget külterületen, az 50 ezer forinttól fél millió forintig terjedő bírságra számíthat.
Ha az égetés során akkora tűz keletkezik, ami miatt a tűzoltóknak be kell avatkoznia, 20 ezer forinttól 3 millió forintig is terjedhet a bírság.


JNSZ Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
2017. március 24. péntek - 19:25:24
 Tavaszi Emlekhadjarat 2017 Plakat
2017. március 22. szerda - 18:00:32
2017 Elsosok Beiratkozasa
2017. március 16. csütörtök - 20:03:19
Tjkoztat Veszettsgrl