Jászjákóhalma

ugyintezes.jpg
2021. január 11. hétfő - 19:53:45 -- Egyéb -- Hozzászólás (0)

TÁJÉKOZTATÁS KOMMUNÁLIS ADÓ FIZETÉSÉVEL KAPCSOLATOS

VÁLTOZÁS-BEJELENTÉSI KÖTELEZETTSÉGRŐL

 

Tájékoztatjuk az adózókat, hogy Jászjákóhalma Község Önkormányzatának a magánszemélyek kommunális adójáról szóló 8/2012. (VII.17.) számú rendelete alapján magánszemély kommunális adója megnevezésű helyi adókötelezettség terheli azt a magánszemélyt, aki az önkormányzat illetékességi területén lakás céljára szolgáló épület tulajdonjogával, illetőleg haszonélvezeti jogával rendelkezik.  Az adó mértéke 5.000 Ft /év

Az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény 2. számú melléklet II. A) 4. pontja alapján az adókötelezettség keletkezését, illetve megszűnését a változást követő 15 napon belül be kell jelenteni az önkormányzati adóhatósághoz.

Fentiek alapján tehát aki az év közben bekövetkezett változást (pl.: öröklés, adás-vétel) még nem jelentette be, szíveskedjék megtenni a változások átvezetése érdekében!

Az „Adatbejelentés magánszemély kommunális adójáról” elnevezésű nyomtatvány letölthető az önkormányzat honlapjáról (www.jaszjakohalma.hu/ Polgármesteri Hivatal/ Letölthető nyomtatványok/ 2021-es nyomtatványok) illetve ügyfélfogadási időben igényelhető a polgármesteri hivatalban.

Kérdés esetén forduljanak hozzánk bizalommal az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

e-mail: @, telefon: 57/538-200


0 Hozzászólás

Plusz